Seriale - Globurile de Aur 2011

Mai sunt două ore până la ediția de anul acesta a Globurilor de Aur și sunt destul de curioasă ce premii se vor decerna (mai ales pentru categoriile de tv). Oricum, în general, producțiile americane pentru televiziune sunt bestiale, concurența fiind atât de acerbă între posturi, nu e de mirare că vedem destul de multe seriale la care nu putem să renuțăm. În prezent urmăresc on-going Grey Anatomy, Glee, Modern Family, 30 Rock și aștept noul sezon din Dexter. La House MD mai am de văzut niște episoade să ajung la zi. Mă mai uit ocazional și la Curb Your Enthusiasm  + Monk. În pending mai am și Mad Men și Californication, de care m-am apucat, dar
 nu m-au prins chiar atât de tare.


La categoria Cel mai bun serial de televiziune - musical sau comedie, sunt 3 nominalizați care îmi sunt foarte dragi: Glee, Modern Family și 30 Rock. Ultimul este însă preferatul meu, e absolut demențial acest show. Nu ai cum să nu o îndrăgești pe Lizz Lemon, workaholică convinsă, de gașcă, plină de umor și singurică, deși cam trecută de floarea vârstei. 30 Rock e genul de serial care nu are nevoie de un plot alambicat, care să se termine cu câte un cliff-hanger ca să te facă să tânjești după următorul episod, pentru că e ca o pastilă de bună-dispoziiție. Toate detaliile sunt atât de bine puse la punct (în fiecare ep. avem câte un banc bun numai dacă citim ce scrie pe șapca lui Frank). Îmi plac trimiterile făcute, ironiile, dialogul...ce să mai, totul. De departe unul din cele mai tari seriale pe care le-am urmărit vreodata!

La Glee îmi place de departe orice episod cu Sue Sylvester, pentru care scenariștii scriu cele mai haioase și simpatice replici. De la început mi-a plăcut ironia serialului, că scoate în evidență toată falsitatea stilului american de trai și superficialitatea adolescenților, pe care o ridiculizează la tot pasul (pentru divertisment însă, nu pentru a face morală, și fără falsa iluzie că serialul ar putea schimba ceva). Dincolo de faptul că premisa e stupidă și episoadele sunt relativ repetitive, când le iese bine..le iese foarte bine. Anumite episoade sunt absolut delicioase (repet, în special cele cu Sue).

La Modern Family mi s-au părut geniale ultimele episoade. Pe scurt, serialul e despre o familie extinsă și viața lor de zi cu zi. Se merge pe presmisa avem de toate pentru toți: adolescenți (fata chic, tocilara, prostuțul și istețul), tatăl pasionat de gadgeturi, mama stresată și obsedată de familie, cuplul de gay, frumoasa latino (Sofia Vergara) și soțul trecut de prima tinerețe. Ceea ce dă savoare serialului, format dintr-o serie de sketch-uri e umorul de calitate, și faptul că personajele sunt foarte agreabile.

Să vedem cine câștigă. Cert e că vreau, dacă mai am timp, să mă uit la alte seriale nominalizate anul acesta, dar și la multe altele considerate "clasice" (și nu mă refer la Dallas). Dacă aveți recomandări, my list is open. :)


btemplates

3 comentarii:

Suflet naiv spunea...

Imi pare rau de Inception ca n-a castigat nimic, in schimb, ma bucur pt. Natalie Portman. Legat de TV series, ma bucur ca n-a castigat din nou Mad Men la best Drama, speram ca Dexter, dar asta e, data viitoare.

Ai putea incerca mini seria Harper's Island care a fost dementiala! Sau un sitcom, The big bang theory. Ultimul episod din Modern Family a fost tare :D

Diana spunea...

A avut un speech cam ciudat Natalie Portman la Globuri (probbail era emotionata) :)) De-abia astept sa vad Black Swan.

Sa inteleg ca nu prea iti place Mad Men? Cat ai vazut?
De Ricky Gervais ce zici, a fost funny sau prea rautacios la Globuri?

Am notat pe lista si Harper's Island si The big bang theory, candva in viitor o sa ma uit si la ele.

Suflet naiv spunea...

Si eu m-am amuzat la discursul ei :D. Din Mad Men am incercat sa vad vreo 4 ep acum 2 ani. Oricum, americanii au gusturi proaste, mereu anuleaza seriale frumoase din cauza lipsei de audienta, gen Kyle XY, Flashforward si Life Unexpected.

Nu inteleg de ce au prezentat 2 fete best Animation http://www.youtube.com/watch?v=VfnYvjTa7kI

Ricky, hmm, rautacios ca si anul trecut.
Vezi, sa-ti faci timp pt. mini seria de 13 ep Harper's Island ca ma superi :)

Trimiteți un comentariu