Călătorii ZGlobii

Am decis pentru lucrarea de licenţă să fac un proiect pe Facebook: ZGlobii. Tema licenţei e publicitate prin Consumer Generated Content, subiect ce m-a atras pentru că am văzut foarte multe campanii simpatice şi reuşite ce au încurajat consumatorii să producă ei înşişi un conţinut original şi fresh despre produs. Astfel, am fost foarte intrigată de mai multe întrebări: ce îi motivează pe consumatori să-şi pună la bătaie ideile şi timpul pentru a crea ceva pt un brand, în ce condiţii pot genera conţinut de calitate, cum ar trebui ei răsplătiţi etc. Cercetând mai multe pe această temă am găsit un univers cu adevărat interesant :)

Deşi la început de drum, sunt foarte mândră de ZGlobii, pentru că este un experiment la care am depus foarte multă muncă, şi e un lucru care poartă exclusiv amprenta mea (nu am mai apelat la prieteni când am fost în pană de idei, n-am mai trişat convocând brainstorminguri colective).Am ambiţia să fie un proiect gândit de mine de la cap la coadă, de la identitate vizuală şi până la strategii de promovare.

Aşadar, despre ce este vorba mai exact: ZGlobii este comunitatea pasionatilor de turism care doresc sa impartaseasca impresii, poze, aventuri, si mai ales traseele calatoriilor lor prin intermediul ZGlobii Google Maps. Fiecare turist ZGlobiu va amplasa un stegulet in locurile vizitate, impreuna cu un link la profilului de Facebook, ca fiecare sa stie la cine sa apeleze daca se pierde prin vreun colt de tara strain :)

Stai doar o zi in Japonia si nu stii ce sa vizitezi prima data? Ai vrea sa mergi in safari, dar nu stii in ce tara sa te duci? Daca pe harta exista macar o persoana care sa fi trecut prin experienta respectiva, ai scapat de bucluc. Inscrie-te pe harta, ajuta-i pe ceilalti sa isi gaseasca drumul prin lume, si cauta la randul tau pareri avizate de la persoane care au fost in locurile la care tu visezi. Intra pe Harta ZGlobii  si vezi cine prin ce tari a cutreierat. Nu uita sa ne arati si tu pe unde te-ai plimbat :)

Deşi conceptul nu este complet nou, doresc să fac din ZGlobii un mijloc de interacţiune între pasionaţii de călătorii de pe Facebook, şi feedback-ul a fost până acum pozitiv.

btemplates

2 comentarii:

Suflet naiv spunea...

Imi place ideea :D!
*like

Diana spunea...

Multumesc mult! Ma bucur enorm sa vad ca e o idee utila :)

Trimiteți un comentariu