Hai la film cu ambulanţa!

Azi, de la ora 21:00 va fi proiectată la NCRR co-producţia canadiano-franceză Incendii, care a câştigat în 2010 marele premiu la festivalul de film de la Toronto şi a fost nominalizată la categoria cel mai bun film străin în 2011 la Oscaruri.

Filmul e ca un puzzle, acţiunea e segmentată în mai multe capitole (scenariul fiind scris după o piesă de teatru a scriitorului Wajdi Mouawad). Regizorul Dennis Villeneuve se joacă cu planurile temporale pentru a dezvălui la final un adevăr şocant (à la Oldboy).
Incendii e genul de film la care te duci fără să ştii exact dacă o să-ţi placă sau nu. Ei bine, mie mi-a plăcut.
E bun la ceva războiul? Răspunsul categoric pe care îl dă filmul e nu, aducând în prim-plan inutilitatea confictelor religioase. Cu toate acestea, Incendii nu este neapărat un film despre război şi consecinţele sale dezastruoase, cât despre drama unei femei ce trebuie să supravieţuiască în ciuda regretelor. E despre tăria de caracter (şi nebunia) personajului principal, a cărei călătorii epice nu are cum să te lase rece.
 Criticii au iubit acest film, iar unii spectatori l-au acuzat de "telenovelism", având într-adevăr inserate o serie de coincidenţe neplauzibile (care funcţionează însă). 



Puteţi vedea filmul azi la Noul Cinematograf al Regizorului Român (în curtea Muzeului Ţăranului Român). Intrarea este liberă întrucât NCRR doreşte să îi susţină pe cei de la Paramongols - the undercover paramedics for Mongolia, prima echipă din România ce va lua startul în cel mai mare raliu caritabil din lume: “Mongol Charity Rally 2011 . Ei vor să ajungă cu ambulanţa până în Ulan Bator (oaaa!). Dacă vreţi să îi cunoaşteţi pe cei de la Paramongols şi să le uraţi drum bun, puteţi veni azi la proiecţia Incendii de la NCRR!

btemplates

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu