It's Always Sunny in Philadelphia

Chiar dacă la mine cerul nu e prea senin momentan, am zis să scriu despre un sitcom amuzant: It's Always Sunny in Philadelphia. Spre deosebire de Friends sau Seinfeld, locul familiar și recurent unde personajele își pierd vremea nu e un apartament (deja un loc mult prea previzibil), ci un bar. Avem de-a face cu o gașcă zgomotoasă de prieteni semi-ratați: Dennis (lipsit de orice principii și narcisist până în măduva oaselor, suferă de sindromul pretty boy), Charlie (dislexic, ratat, prostuț cu gură mare), Mac (the muscle man), Dee (singurul personaj feminin, evident, ținta ironiilor masculine, de cele mai multe ori mi-e milă de ea și aștept un episod în care să le dea maxim peste nas băieților). Găștii se alătură ulterior și Frank, tatăl manipulator și  lipsit de scrupule al lui Dennis și Dee. Frank  nu e chiar exemplul tipic de father figure, căci încearcă să-și scoată ambele odrasle la "produs" în vreo câteva episoade.

Grupul gălăgios de amici imprudenți și imorali au de furcă în fiecare episod cu câte o problemă mai mult sau mai puțin controversată: curentul eco, rasismul, poziția anti sau pro avort, actele de caritate, rata șomajului, darea de mită etc. Alte episoade sunt spoof-uri la anumite genuri de filme (cu gangsteri, cu luare de ostatici etc). De obicei, în fiecare episod avem parte de cîte un complot, orice combinație fiind posibila: Dee și Dennis împotriva lui Charlie sau Mac, băieții contra lui Dee, ea contra lor, și așa mai departe. Cele mai amuzante glumițe sunt înțepăturile pe care amicii și le fac unii altora.

Serialul are un umor un pic neobișnuit, căci multe din glume sunt urlate în timpul încăierărilor dintre personaje ( în special Charlie, urlă măcar jumătate din episod). Deocamdată nu m-am uitat la toate cele 6 sezoane, dar până acum m-a binedispus, mai ales prin feelingul lăsat de grupul de pierde-vară îndrăgostiți de bere care freacă menta uneltind diverse scenarii nebunești/stupide.

btemplates

5 comentarii:

Anonim spunea...

so that's what devito is doing these days? poor guy.

Diana spunea...

dar ce capodopere a facut devito, de ii plangi acum de mila? :D

Anonim spunea...

http://www.imdb.com/media/rm3924461312/tt0073486

his finest moment

Diana spunea...

Nu stiam ca a jucat in One Flew Over the Cuckoo's Nest. Deocamdata am citit romanul (pe principiul cartea bate filmul), dar m-ai facut foarte curioasa sa vad ce skilluri scoate la inaintare devito intr-un astfel de rol. O sa ma uit si eu cat de curand la film, mai ales ca e regizat de Milos Forman (daca nu ai vazut deja, iti recomand Loves of a blonde http://www.imdb.com/title/tt0059415/). :)

Anonim spunea...

heh, i was being ironic about devito

nu am vazut Loves of a blonde, e de ceva timp pe lista...ms ptr recomandare :)

Trimiteți un comentariu