A directors touch

 E discutabil dacă reclamele ar trebui sau nu să fie mai artsy.
 Spoturi t.v  plus regizori celebri = love? Sometimes...
1. Wes Anderson  pentru Stella Artois (sau cum ,,nu-ți mai trebuie femei când ai bere"- mesaj transmis in a classy way).

Tot Wes Anderson a mai regizat și o reclamă pentru IKEA, o reclamă omagiu inspirată de Jacques Tatis la o fimă de telefoane mobile japoneze  în care apare și Brad Pitt, unele slăbuțe pentru AT&T .

 2. Shyamalan e cam hulit şi urât de mulţi critici în ultima vreme, dar eu tot îi acord credit de când am văzut The Village, care mi s-a părut foarte reuşit la vremea respectivă. Shyamalan a regizat şi o reclamă autoreferenţială pentru un card American Express. Ar fi interesant un spot autoreferenţial cu Cristi Puiu sau Mungiu (care a regizat o grămadă de reclame româneşti, se vede stilul în spoturile care sărbătoreau 10 ani de BRD cu Nadia, Năstase sau Hagi)

3. David Lynch, a regizat o serie de reclame freaky (cum altfel) pentru PS2, mai jos e una parcă scoasă din Eraserhead:

Tot Lynch a mai regizat, printre altele,  si o reclama criptica la tigari.

4. David Fincher regizează o relamă pentru Adidas în 2002 (după ce mai lucrase pentru Levis si Nike ) si o reclama la Heineken (hands down firma de bere cu cele mai tari spoturi si executii BTL) cu starul din filmele sale Seven, Fight Club and The Curious Case of Benjamin Button. Brad Pitt ne arata cam cat de V.I.P este el:
6. Sa nu uitam de spotul clasic al lui Ridley Scott realizat la lansarea Apple. E descris si explicat intr-o multime de carti despre publicitate, desi a fost difuzat o singura data la Superbowlul din 1984. Reclama e puternic influentata de romanul 1984 al lui Orewll si ataca puternic concurenta Macintosh.


5. Michael Bay transpune vizual intr-un mod foarte cool si provocator un mesaj esential in preajma sarbatorilor pentru Victoria Secret's: one gift, a thousand fantasies. Nu e cu Megan Fox, dar clipul e la fel de exploziv ca Transformers:
To be continued...


btemplates

1 comentarii:

Anonim spunea...

Iubesc reclamele lui Lynch. So freakishly-cool!

Trimiteți un comentariu