Regina gafelor/hainelor- Meg Cabot

“Barfa e incantatoare! Istoria insasi nu e altceva decat barfa, pe cand scandalul e o bafra pe care moralitatea o face plictisitoare.”   Oscar Wilde

O carte chick lit bună e delicioasa, o termini pe nerăsuflate şi chicotesti neîntrerupt până la ultima pagină, avand un zambet poznaş de fiecare data când te gandesti la ea. Sunt trei tipuri de cărţi chick-lit: the golden ones (categoria descrisa adineori), cele asa-si-asa (cateva rasete, indeajus de simpatice sa le termini, dar forgettable) si cele tâmpe (după primele 20 de pagini te întrebi ce ai făcut de te-a pedepsit cineva să alegi cartea respectivă).

Cartea lui Meg Cabot face parte din a doua categorie, a început mai bine decât s-a terminat. Deşi  titlul pare foarte promiţător, şi jubilam gândindu-mă prin ce situaţii inedit de jenante o să treacă personajul principal, Lizzie, acţiunea e oarecum dezamăgitoare. Regina gafelor e mai mult regina hainelor, care, ca şi eroina lui Sophie Kinsella, se dă în vânt după cumpărături, de data asta de haine vintage. Faţă de Becky, Lizzie mai are şi un skill extrem de folositor: le are cu croitoritul.

Mi-a displăcut  faptul că lectura nu a fost atât de amuzantă precum speram. Aş fi putut scuza acţiunea previzibilă (mai ales din punctul în care se întâlneşte cu Luke, al ei prince charming, în tren), dacă evenimentele ar fi fost ceva mai haioase. Au fost şi părţi bune, dar antiteza atât de clară între Lizzie şi priena siliconată a lui Luke m-a cam scos din sărite. La fel cum m-a enervat şi premisa neplauzibilă conform căreia Lizzie nici mărcar nu ştia că are de scris o lucrare de licenţă (wtf!). O fi muncind ea pe brânci la Vintage to Vavoom, dar nici chiar aşa...În plus, mai toate "gafele"  ei au fost extrem de forţate, şi nu chiar atât de tragice.  Oricum, aveam chef de o lectură uşurică, dar Meg Cabot nu m-a dat pe spate, şi nu sunt de acord cu cei de la Booklist când spun că e "O carte incredibil de amuzanta. Cititi-o si veti deveni pe loc fanii lui Meg Cabot."

De acea, nu cred ca voi citi şi continuarea, Regina gafelor la New York, si nici următoarea carte a seriei, Queen of Babble Gets Hitched .

Eu nu ştiu cum de reuşesc cei de la Humanitas să facă nişte coperţi atât de urâte cărţilor din colecţia Cocktail, cel puţin cea ce la Regina Gafelor mi se pare tare urâţică.
Loading image
Click anywhere to cancel
Image unavailable

btemplates

5 comentarii:

MD liniuta C spunea...

Ce ma bucur! Credeam ca sunt singura dezamagita de aceasta carte! Spune-mi, te rog, ai citit TOT ce a scris Kinsella?

Diana spunea...

Nu chiar tot, mai am de citit Fata fantoma si La cumparaturi cu Minnie. In rest, le-am devorat pe toate. Dintre romanele ei cel mai tare mi-au placut primele 3 din seria Ma dau in vant dupa cumparaturi si Poti sa tii un secret?
Din colectia Chic ti-as mai recomanda si Olivia Joules si imaginatia hiperactiva de Helen Fielding, care i s-a parut simpatica pana si mamei mele :)

MD liniuta C spunea...

Si "Supermenajera" este tare !!! De Helen Fielding n-am citit decat "Jurnalul lui Bridged Jones". Din categoria don't/stay away from/nu arunca banii pe prostii face parte si "Blonde de milioane" a lui Plum Sykes. Multumesc pentru recomandare!

Diana spunea...

Mersi si eu pentru ne-recomandare :) Eu doresc sa-i acord distinctia de "cel mai oribil chick-lit" Annei Maxted pentru Alergand pe tocuri. Ma mir cum de am avut curajul sa mai citesc alt chick-lit dupa ce am dat peste asemenea catastrofa.
Next on my reading list va fi Cine stie castiga, de David Nicholls, mi-au recomandat cartea mai multe persoane :D

Apropo, ce parere ai avut despre filmul Confessions of a Shopaholic (daca l-ai vazut)?

MD liniuta C spunea...

:)))) N-am vazut filmul. Am citit undeva ca este o mare porcarie (individa respectiva era si ea fan Sophie Kinsella) si n-am vrut sa fiu dezamagita :) La fel am procedat si cu Dragostea in vremea holerei. Eu as vrea sa citesc si cartile scrise de Madeleine Wickham, sunt tare curioasa. Ahhhhh si Pepenasul de Marian Keys este cam aiurea ....

Trimiteți un comentariu